Aftellen naar LEGiO-run op 31 maart 2018

Zaterdag 31 maart is in Grootegast de derde editie van de LEGiO-run. De LEGiO-run is het leukste hardloopevent met Lego als thema. Wij hebben de sleutel van de inschrijfruimte gekregen van wethouder De Haan en wij gaan aan het werk om alles zo goed mogelijk te regelen voor 31 maart. Zeker 540 mensen gaan dit beleven, want zij hebben zich al ingeschreven. Met een wedstrijdloop van 10km, een recreatieve 5km en de Funrun kan iedereen meedoen.

 

Wedstrijdloop
De wedstrijdloop van 10km maakt onderdeel uit van de kalender van Loop-circuit Noord Nederland. Aan de start staan in elk geval de winnares van de 10km van vorig jaar, Immy Auck Kersbergen uit Wommels en de winnaar van de 5km Nick Marsman uit Ommen.

Op de 10km dingen verder naar de prijzen het jonge talent Maurice Smit, Gerben Vermij, Jan Venhuizen, Danielle Bekkering , Lydia Doornbos en Christien Koning. Klik hier voor meer informatie over wedstrijdprijzen.

Afstanden
De route van de 10 en 5 kilometer loopt door het gezellige Grootegast en door tuincentrum Drint. Op het parcours worden Lego-gerelateerde objecten geplaatst en zijn er meerdere muzikanten waardoor de LEG
iO-run nog leuker wordt om te lopen. Is 5 of 10km net te ver? En ben jij 9 jaar of jonger of ben je minder valide? Doe dan mee met de funrun, dan loop je samen met onze mascotte Noppie en clown Heleen.

 

Gezellig Marktplein
Wil je liever niet hardlopen? Kom dan gezellig aanmoedigen en geniet van de gezelligheid op het Marktplein. Verschillende artiesten zorgen voor entertainment, er zijn meerdere stands en cateraars die je voorzien van iets lekkers.

 

Goed doel
Op het Marktplein vragen wij ook aandacht voor het goede doel. Dit jaar is het goede doel de aanschaf van een fietslabyrint voor het woonzorgcentrum Het Hoge Heem in Grootegast. Wij willen daarmee dat ouderen ook fit kunnen blijven. Je kan op de wedstrijddag een bijdrage voor dit goede doel leveren door bijvoorbeeld een smoothie te fietsen op de blenderbikes. Deze blenderbikes worden gesteld door kinderopvang SKSG.

Dag inschrijvingen
Wil jij wel meelopen, maar heb jij nog geen startnummer? Vanaf 11:30 uur zitten de vrijwilligers klaar om je in te schrijven, voor alle afstanden. De inschrijfruimte zit op het Marktplein, tegenover het gemeentehuis op Hoofdstraat 97. 

Afstand

Funrun (t/m 9 jaar en mindervaliden)
10 km (vanaf 16 jaar)
5 km (vanaf 8 jaar)

Starttijden 13:00 uur 13:45 uur 15:30 uur

Inschrijven

11:30 – 12:30 uur
11:30 – 13:15 uur
11:30 – 15:00 uur

Prijsuitreiking
Direct na afloop medaille op het Marktplein
14:45 uur
16:15 uur
* Tijden van prijsuitreiking zijn bij benadering

Graag tot ziens op 31 maart in Grootegast!

#legiorun #hardlopen #grootegast #immyauckkersbergen #nickmarsman #loopcircuit #sksg #loopcircuit #fietslabyrint #goeddoel #lego​