Daily mile gestart op 3 basisscholen in aanloop LEGiO-run  

GROOTEGAST – 26 FEBRUARI 2019 

Dinsdag 26 februari zijn er drie basisscholen gestart met de Daily Mile in aanloop naar de LEGiO-run op 6 april in Grootegast. Dinsdagochtend heeft Daniëlle Bekkering van HANNN en Tine Zweers namens de LEGiO-run het startschot gegeven bij de Groene Borg in Kornhorn, SWS de Aquarel in Sebaldeburen en de Jan Kuipersschool in Grootegast.

De Daily Mile is er op gericht om kinderen op basisscholen elke dag een kwartier te laten bewegen. De pilot is een samenwerking van de LEGiO-run Grootegast en Healthy Ageing Network Northern Netherlands. “Wij willen met de LEGiO-run letterlijk en figuurlijk mensen in beweging krijgen. En daarom hebben wij de samenwerking met Healthy Ageing opgezocht. Wij geloven in de kracht van dagelijks een moment van bewegen, dat je even je hoofd leeg kan maken, nieuwe energie kan opdoen en daarna letterlijk fris weer aan het werk kan”, aldus Frony Babois namens de LEGiO-run.

Tijdens de kick-off gaf Daniëlle Bekkering uitleg over het programma van de Daily Mile. Met haar enthousiasme legde ze de kinderen uit hoe leuk en gezond bewegen is, dat het de fysieke en mentale fitheid verbetert. En dat gezonde voeding een motor is voor je lichaam. “Hoe leuk is het om kinderen uit te leggen dat je door regelmatig hard te lopen zelfs beter kunt nadenken en dus betere schoolresultaten kunt halen. We hebben een leuk pakket met poster en stickers ontwikkeld en elke dag dat er gelopen is, mag er een sticker worden geplakt. Zo maak je het extra aantrekkelijk en wordt bewegen onderdeel van de schooldag”.

Tine Zweers kan alleen maar bevestigend knikken bij alles wat Daniëllezegt. Tine onderstreept als juf hoe belangrijk het dagelijkse bewegen is. Tine is lokale ambassadeur voor het Wester-kwartiertje maar ook fanatieke hardloper, kleuterjuf op de Jan Kuipersschool en lid van de werkgroep “sport op school”. “Wij hopen dat uiteindelijk de hele gemeente voorDaily Mile, of het Wester-kwartiertje zoals Daniëlle Bekkering de lokale variant noemt, zal gaan!”

Op 6 april is de hardloopwedstrijd de LEGiO-run in Grootegast en hopelijk gaan de scholen daarna door met de Daily Mile, het Wester-kwartietje. Danielle Bekkering gaat als programma manager gezonde beweging in elk geval verder met de Daily Mile in andere gemeenten. Musselkanaal en Surhuisterveen hebben al aangegeven ook mee te willen doen in aanloop naar de Healthy Ageing Tour. Mensen kunnen meer informatie vinden op www.legiorun.nl en www.meergezondejaren.nl.

#legiorun #grootegast #hardlopen #dailymile #daniellebekkering #tinezweers
#westerkwartier #6april #groeneborg #kornhorn #swsdeaquarel #sebaldeburen
#MeerGezondeJaren #DagelijkseDertig #jankuipersschool #westerkwartiertje