De Run

Op zaterdag 7 april 2018 is de derde editie van de LEGiO-run in Grootegast. Dit hardloopevent is onderdeel van Loop-Circuit Noord Nederland. Jong en oud, sportief en onsportief, ervaren en onervaren: iedereen mag meedoen aan de LEGiO-run! Er zijn drie routes samengesteld: van 10 kilometer, 5 kilometer en 600 meter. Inschrijven kan vanaf 1 december.


Het Marktplein in Grootegast is zowel het start- als het finish terrein. Vanuit daar worden de lopers langs de gezelligste straten van het dorp geleid. Niet alleen zullen de routes kleurrijk worden aangekleed, ook worden er allerlei andere activiteiten op het Marktplein georganiseerd zodat het een dagje uit kan zijn voor de hele familie. 

Mocht je al heel vroeg naar Grootegast komen, dan kan je naar het LEGiO-museum. Van 1963 – 1998 was LEGO Nederland gevestigd aan de Legolaan te Grootegast. Ter ere daarvan is in 2016 het  LEGiO-museum geopend.

Loopcircuit_logo

10 kilometer
Dit is de wedstrijd van het Loopcircuit. Door deelname aan de 10 kilometer doet u automatisch mee aan de wedstrijd. U hoeft hier niets extra’s voor te betalen en iedereen kan meedoen. U hoeft ook niet lid te zijn van een hardloopvereniging o.i.d. De route is gevarieerd en loopt niet alleen door het dorp maar ook gedeeltelijk door een natuurgebied. Bekijk de route hier.
Het parcoursrecords is in 2017 gelopen door Edwin Slijkhuis (1987) uit Groningen: 32:10 en Immy Auck Kersbergen (1987) uit Wommels: 37:59.

5 kilometer
Wil jij de snelste tijd op de 5 kilometer neerzetten of wil je als onervaren hardloper graag komen sfeer proeven? Dan is de 5 kilometer de perfecte afstand voor jou. De route loopt volledig door het dorp en supporters zullen je naar de finish juichen. Bekijk de route hier. Het parcoursrecords is in 2017 gelopen door Nick Marsman (1997) uit Ommen: 15:21 en Esther de Boer (1988) uit Groningen: 20:23.

Funrun: 600 meter
Zit jij op de basisschool of ben je minder valide, dan kan jij meedoen aan de Funrun. Ervaar de leuke sfeer van de LEGiO-run en Grootegast. Bekijk de route hier.