Goed doel 2018

Bij de LEGiO-run sta jij fit aan de start. Maar ben jij ook nog fit op je 75e?

 

Wij hebben geen glazen bol. Wat wij wel hebben is de mogelijkheid om ouderen te helpen om fit te blijven. Fit door ze te laten sporten, maar ook door ze sociaal te activeren. Daarom gaat dit jaar 10% van de sponsor- en inschrijfgelden naar:

1) Fietslabyrint
Fietslabyrint is een hometrainer met daaraan een beeldscherm gekoppeld. Zodra de ouderen gaan fietsen, dan fietsen ze via het beeldscherm virtueel in een omgeving. De ouderen kunnen dan zelf kiezen of zij bijvoorbeeld een rondje door Grootegast fietsen of lekker een rondje Groningen. Met onze donatie hopen wij dat Fietslabyrint kan worden aangeschaft door het Woonzorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast.

2) Het Nationaal Ouderenfonds
Wist jij dat meer dan 200.000 eenzame ouderen maar één keer per maand bezoek krijgt? Het Ouderenfonds zet kennis in en organiseert activiteiten om ouderen sociaal te activeren, om daarmee eenzaamheid tegen te gaan. De LEGiO organiseert ook een activiteit, de handwerkcafé’s. Een van de aanwezigen zei: “Anders zit ik thuis in mijn eentje te haken, nu met deze gezellige groep vrouwen”.