Nieuws 2018

LEGiO-run stimuleert gezondheid met project ‘KILOmeter’

GROOTEGAST, De Streekkrant 28 november 2017

Dat de LEGiO-run hoopt op veel deelnemers is geen geheim. Maar nog belangrijker dan het aantal hardlopers dat zich inschrijft voor het evenement is de wens van de organisatie om iedereen fit en gezond aan de start te krijgen. De LEGiO-run draagt graag haar steentje bij aan een gezonde samenleving. Daarom wordt er dit jaar een start gemaakt met het project ‘KILOmeter’. Een initiatief waarbij tien deelnemers uitgedaagd worden om zichzelf in tien weken klaar te stomen voor het Grootegaster hardloopevent.                                                                                                                                            .

“Voor 59 euro krijgt men gedurende 10 weken begeleiding van de fysiotherapeuten van Fysio Grootegast en van diëtiste Jelleke Kuipers”, vertelt Jenny Bolt (op de foto tweede van links). “Zij zorgen ervoor dat de deelnemers aan het project topfit aan de start verschijnen op 31 maart.” Een initiatief dat ook in goede aarde is gevallen bij de Provincie Groningen die een financiële bijdrage hebben gedaan. “De provincie ziet graag dat actieve sportdeelname gestimuleerd wordt”, aldus Jenny. “En dat is precies wat dit project doet. Mensen die zich misschien niet zo snel zouden inschrijven voor het evenement tóch uitdagen om deel te nemen.” Overigens worden de prestaties en de inzet van de deelnemers aan dit project beloond. “Voor iedere kilo die men afvalt geven wij een euro korting op het startbewijs, tot een maximum van 9 euro, wat gelijk is aan het inschrijfgeld.”

Vlnr Jelleke Kuipers, Jenny Bolt, Bas Jansen van Galen, Frans van Zijl en Pauline Kruijt-Tijdens.

Hoe het precies in zijn werk gaat is simpel, stelt Jenny. “Na je aanmelding krijg je een uitnodiging van de fysiotherapeut voor een gezondheidstest waarin onder andere je conditie en kracht gemeten gaat worden. Met deze informatie kan de fysio een goede begeleiding en passend programma voor je opstellen. Daarna gaan de deelnemers vanaf 9 januari elke dinsdagavond in groepsverband trainen met de fysiotherapeut. Tevens krijgt men een uitnodiging van diëtiste Jelleke om de eetpatronen onder de loep te nemen en een persoonlijk plan op te stellen. Daarbij wordt ook zeker de voortgang in de gaten gehouden en besproken.” Het “KILOmeter” project is een mooie samenwerking tussen fysiopraktijk Frans van Zijl, diëtiste Jelleke Kuipers en de LEGiO-run.

Wil je ook meedoen met dit leuke “KILOmeter-traject” of wil je meer informatie? Neem dan contact op via info@legiorun.nl. Er is plaats voor maximaal tien deelnemers, geef je dus snel op!

Voorbereiding LEGIO-run in volle gang

De voorbereidingen van de LEGiO-run zijn in volle gang.

“We staan nu nog voor de lege inschrijf- en kleedruimte van de afgelopen twee jaren. Op 31 maart is het hier weer een en al sportiviteit en gezelligheid.  De eerste vergaderingen zijn geweest en het team heeft er weer heel veel zin in. We willen dit jaar natuurlijk het deelnamerecord van 764 lopers verbreken, ook al is het met 1 extra loper dan zijn wij al blij.  Om dit te realiseren organiseren we veel randactiviteiten, de zogenaamde side events. We hebben side events gericht op het vergroten van het deelname aantal en anderen voor de zichtbaarheid en bekendheid van de LEGiO-run. De eerste samenwerkingen zijn we al aangegaan en op de achtergrond zijn veel mensen al bezig met de LEGiO-run. Wij verheugen ons vooral op de kunstprojecten en de 5 KILOmeter, hierover binnenkort meer.

 

“Dit jaar is de 10 kilometer weer de wedstrijdloop van het Loopcircuit- NoordNederland. De records zijn zeer snel, daar zullen de lopers hun best voor moeten doen. Maar uiteraard mag iedereen de 10 kilometer lopen. Wanneer iemand zich opgeeft voor de 10 kilometer dan doen ze automatisch mee aan de wedstrijdloop, ze hoeven hier niets extra’s voor te betalen. Ook staat de 5 kilometer en de funrun op het programma, beide zijn recreatieve lopen. Er worden bij de 5 kilometer geen wedstrijd prijzen vergeven, alleen wanneer het parcoursrecord verbroken gaat worden.  De route van de 10 en 5 kilometer blijft hetzelfde. We gaan dus weer door tuincentrum Drint lopen. We proberen dit jaar nog meer leuke dingen op de route te plaatsen waardoor alle stukken leuk zijn om langs te lopen.”

Op het marktplein weer gezellige kramen, muziek en springkussen. Sponsoren waren vorig jaar heel blij met grote scherm en dat komt er dit jaar weer. Noppie is natuurlijk ook aanwezig. De LEGiO-run ondersteunt dit jaar het Nationaal Ouderenfonds. Esther Jagersma hoopt stiekem dat Geer en Goor Grootegast weten te vinden.

De inschrijvingen gaan 1 december open om 10:00 uur! We gaan voor weer een fantastisch sportevent. Volg ons op (sociale) media en mis niets!”

Inschrijven nieuwsbrief LEGiO-run

Klik hier voor onze laatste nieuwsbrief. Wil je geen nieuws missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Wij zoeken een creatief communicatietalent!

Kent een website geen geheimen voor je? Ben jij creatief? Kan jij onder druk werken? Ben je flexibel en kan je informatie snel vertalen naar content? Heb je zin in gezellige vergaderingen? Dan zoeken wij jou! Op zaterdag 30 maart 2018 is derde editie.

Verantwoordelijkheden
Je zult je voornamelijk bezighouden met:
– Actief sociale media bijhouden;
– Communicatiemateriaal ontwikkelen als posters, flyers;
– Nieuwsbrieven maken;
– Persberichten schrijven;
– Website bijhouden.

Denk jij dat jij de juiste persoon bent? Mail dan voor 1 oktober een korte motivatie en cv naar info@legiorun.nl.