Afstanden en route

Elke eerste zaterdag in april is de LEGiO-run in Grootegast. Dit hardloopevent is onderdeel van Loop-Circuit Noord Nederland. Jong en oud, sportief en onsportief, ervaren en onervaren: iedereen mag meedoen aan de LEGiO-run! Er zijn drie routes samengesteld: van 10 kilometer, 5 kilometer en een funrun van 1000 meter.

Het Marktplein in Grootegast is zowel het start- als het finish terrein. Vanuit daar worden de lopers langs de gezelligste straten van het dorp geleid. Niet alleen zullen de routes kleurrijk worden aangekleed, ook worden er allerlei andere activiteiten op het Marktplein georganiseerd zodat het een dagje uit kan zijn voor de hele familie. 


10 kilometer (wedstrijdloop)
De 10 kilometer is de wedstrijd van Loop-circuit Noord Nederland. U doet automatisch mee aan de wedstrijd, u hoeft hier niets extra’s voor te betalen en iedereen kan meedoen. U hoeft ook niet lid te zijn van een hardloopvereniging o.i.d. De route is gevarieerd en loopt niet alleen door het dorp maar ook gedeeltelijk door de natuur. Bekijk de route hier. De parcoursrecords zijn in 2017 gelopen door Edwin Slijkhuis (1987) uit Groningen: 32:10 en Immy Auck Kersbergen (1987) uit Wommels: 37:59.

5 kilometer (recreatieve loop)
Wil jij de snelste tijd op de 5 kilometer neerzetten of wil je als onervaren hardloper graag komen sfeer proeven? Dan is de 5 kilometer de perfecte afstand voor jou. De route loopt volledig door het dorp en supporters zullen je naar de finish juichen. Bekijk de route hier. De parcoursrecords zijn in 2018 gelopen door Nick Marsman (1997) uit Ommen: 15:06 en Yvonne Meijer (1979) uit Witharen: 18:29.

Funrun
Bij de funrun loop je 1000 meter en zijn alle deelnemers winnaars! Ben jij 9 jaar of jonger of ben je minder valide, dan kan jij meedoen aan de Funrun. Ervaar de leuke sfeer van de LEGiO-run en Grootegast. Bekijk de route hier.