Lopers uitgedaagd: “Maak jij ‘KILOmeters’?”

Update 14 december: alle plaatsen zijn vol, u kunt zich hiervoor niet meer aanmelden!

LEGiO-run stimuleert gezondheid

GROOTEGAST, De Streekkrant 28 november 2017

Dat de LEGiO-run hoopt op veel deelnemers is geen geheim. Maar nog belangrijker dan het aantal hardlopers dat zich inschrijft voor het evenement is de wens van de organisatie om iedereen fit en gezond aan de start te krijgen. De LEGiO-run draagt graag haar steentje bij aan een gezonde samenleving. Daarom wordt er dit jaar een start gemaakt met het project ‘KILOmeter’. Een initiatief waarbij tien deelnemers uitgedaagd worden om zichzelf in tien weken klaar te stomen voor het Grootegaster hardloopevent.                                                                                                                                            .

“Voor 59 euro krijgt men gedurende 10 weken begeleiding van de fysiotherapeuten van Fysio Grootegast en van diëtiste Jelleke Kuipers”, vertelt Jenny Bolt (op de foto tweede van links). “Zij zorgen ervoor dat de deelnemers aan het project topfit aan de start verschijnen op 31 maart.” Een initiatief dat ook in goede aarde is gevallen bij de Provincie Groningen die een financiële bijdrage hebben gedaan. “De provincie ziet graag dat actieve sportdeelname gestimuleerd wordt”, aldus Jenny. “En dat is precies wat dit project doet. Mensen die zich misschien niet zo snel zouden inschrijven voor het evenement tóch uitdagen om deel te nemen.” Overigens worden de prestaties en de inzet van de deelnemers aan dit project beloond. “Voor iedere kilo die men afvalt geven wij een euro korting op het startbewijs, tot een maximum van 9 euro, wat gelijk is aan het inschrijfgeld.”

Vlnr Jelleke Kuipers, Jenny Bolt, Bas Jansen van Galen, Frans van Zijl en Pauline Kruijt-Tijdens.

Hoe het precies in zijn werk gaat is simpel, stelt Jenny. “Na je aanmelding krijg je een uitnodiging van de fysiotherapeut voor een gezondheidstest waarin onder andere je conditie en kracht gemeten gaat worden. Met deze informatie kan de fysio een goede begeleiding en passend programma voor je opstellen. Daarna gaan de deelnemers vanaf 9 januari elke dinsdagavond in groepsverband trainen met de fysiotherapeut. Tevens krijgt men een uitnodiging van diëtiste Jelleke om de eetpatronen onder de loep te nemen en een persoonlijk plan op te stellen. Daarbij wordt ook zeker de voortgang in de gaten gehouden en besproken.” Het “KILOmeter” project is een mooie samenwerking tussen fysiopraktijk Frans van Zijl, diëtiste Jelleke Kuipers en de LEGiO-run.

Wil je ook meedoen met dit leuke “KILOmeter-traject” of wil je meer informatie? Neem dan contact op via info@legiorun.nl. Er is plaats voor maximaal tien deelnemers, geef je dus snel op!