Nieuws 2019

Winnaars vrijkaarten Donar – Leiden

De winnaars van de vrijkaarten voor de topper Donar – Leiden op 7 maart zijn bekend.

Sjouke Brandsma
Alie Klei
Bram Wimmenhove
Sietze Huizenga 

Marita Bos
Wiesje Elsinga
Marieke Holtrop
Matthias Schotanus

Gefeliciteerd! Jullie hebben allemaal persoonlijk een mail hebben ontvangen met daarin de informatie. Wij ontvangen graag een bevestiging.

Nogmaals dank Energy Valley Topclub voor het beschikbaar stellen. Veel plezier alvast bij Donar!

Hardloopclinics

In aanloop naar de derde editie van de LEGiO-run op 6 april 2019 geef Sport Loads (sportschool Grootegast) hardlooptrainingen om lopers zo goed mogelijk voor te bereiden. Sport Loads Grootegast start vanaf woensdag 16 januari met wekelijkse hardlooptrainingen van 19:00 – 20:00 uur. Aansluiten op een later tijdstip kan ook.

 

Klik hier voor meer informatie. 

Haken en breien gestart

Voor de LEGiO-run haken en breien creatievelingen op twee dagen en twee verschillende plekken in Grootegast. Ze maken een deken in lego-stijl voor op de route op 6 april.

Handwerkcafé Bibliotheek Grootegast biedt u op maandagmiddag* een creatieve, gezellig middag van 14:00 – 16:00 uur. De Bibliotheek zit aan Marktplein 11.
– Hobbycafé bij de Bundelshop in Grootegast  biedt u op woensdagochtend** een creatieve, gezellig ochtend van 10:00 – 12:00 uur. De Bundelshop zit aan Marktplein 3, vanaf 26 februari op Hoofdstraat 109.

Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er gezamenlijk gebreid en gehaakt. Jong of oud, iedereen die van handwerken houdt is welkom. Door samen bezig te zijn bent u even gezellig de deur uit en bouwt u letterlijk mee aan iets moois voor de LEGiO-run in Grootegast. U mag ook bij beide aanhaken!

Deze materialen worden mede mogelijk gemaakt door de Variatiekraam, gevestigd in de Bundelshop te Grootegast. U mag uiteraard ook uw eigen materialen meenemen.

Klik hier voor meer informatie.

Komt u 6 april het eindresultaat bekijken op de route van de LEGiO-run?

Inschrijvingen 1 december open

Inschrijvingen LEGiO-run 2019 Grootegast open op 1 december

GROOTEGAST – NOVEMBER 2018

De LEGiO-run maakt zich op voor de vierde editie op zaterdag 6 april 2019. Op 1 december 2018 gaan om 12:00 de inschrijvingen open.

De LEGiO-run is hét hardloopevent van Grootegast en omstreken met LEGO als thema. Op het programma staat een wedstrijdloop van10km en een recreatieve funrun (1km) en 5km. Doe je mee aan de 10 kilometer, dan doe je automatisch mee aan de wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Nederland. Je betaalt hier niet extra voor en iedereen kan zich hiervoor inschrijven. Bij de wedstrijdloop zijn er prijzen per leeftijdscategorie en geslacht, deze staan beschreven op onze website. Bij de 5 kilometer stellen we alleen een premie beschikbaar bij het verbeteren van het parcoursrecord. Iedereen die zich van te voren inschrijft krijgt een mooi LEGiO-run startnummer met zijn/ haar naam er op en krijgt na afloop de mooie LEGiO-run medaille.

Dit jaar staan ook de side events weer op het programma. De side events zijn de randactiviteiten in aanloop naar de run. Door side events te organiseren betrekken we zoveel mogelijk mensen bij de LEGiO-run, ook diegene die niet op 6 april hardlopend aan de start kunnen staan. Volg ons op de website of op sociale media om op de hoogte te blijven van alles side events waarmee wij de saamhorigheid, leefbaarheid en gezelligheid willen vergroten.

De LEGiO-run heeft dit jaar als goed doel een lokale fietsroute voor op het Fietslabyrint van woonzorgcentrum Het Hooge Heem. Vorig jaar heeft Het Hooge Heem met de bijdrage van de LEGiO-run een Fietslabyrint aangeschaft waarmee ouderen virtueel in een omgeving kunnen fietsen. Er zijn al vele kilometers gefietst in allerlei plaatsen op de wereld. Een virtuele route door de dorpen in het Westerkwartier bestaat alleen nog niet. Hoe mooi zou het zijn als de ouderen in Het Hooge Heem, net als de lopers van de LEGiO-run, kunnen genieten van de mooie omgeving in het Westerkwartier?

Wij vinden het spannend om hardop te zeggen, maar wij hopen dat er deze editie 1000 lopers aan de start staan. Genoeg redenen dus voor hardlopers om zich in te schrijven. Vanaf 1 december 2018 kun jij je via www.legiorun.nl inschrijven voor één van de afstanden. Voorinschrijven is mogelijk tot 14 maart 2019 12:00 uur. Voor €3 doe je mee aan de Funrun en voor €9 loop je de 5 of 10 kilometer. Wees er vroeg bij en maak kans op kaarten voor Donar – Leiden, aangeboden door Energy Valley Top Club!

 

#legiorun #grootegast #hardlopen #evtc #donar #hethoogeheem #fietslabyrint #westerkwartier #loopcircuitNoordNederland #inschrijven

Frouwke neemt afscheid

Op 6 april 2019 is de LEGiO-run in Grootegast en dus start het bestuur traditiegetrouw haar bestuursvergaderingen in oktober. De eerste vergadering dit jaar was echter anders dan anders, het was zonder Frouwke van der Naalt.

 

Frouwke heeft de afgelopen jaren met veel enthousiasme bij de start van LEGiO-run gestaan. Dit jaar heeft ze ervoor gekozen om haar enthousiasme en kwaliteiten in te zetten bij haar rol bij het bestuur van FC Grootegast. Frouwke: ‘Ik vind het heel jammer, maar de LEGiO-run is niet te combineren met de bestuursfunctie bij FC Grootegast. Ik ben nu al bijna geen avond thuis.’ Frouwke is naast haar bestuursfunctie bij FC Grootegast een zeer actieve vrijwilliger. Ze zingt bij popkoor DUW, ze collecteert voor de dierenbescherming, breit er op los bij de (alternatieve) brei-club van Grootegast en organiseert de garageverkoop in Grootegast. ‘Naast al mijn vrijwilligerswerk ben ik ook moeder en vrouw. Ik hoop nu af en toe ook een avond op de bank te kunnen zitten.’ Frouwke bedankt het bestuur van de LEGiO-run voor de fijne samenwerking, maar vooral ook alle vrijwilligers voor hun inzet.

Tijdens een zeer gezellig afscheidsetentje met het vaste team hebben wij haar bedankt voor haar fantastische inzet, haar kritische blik, haar helicopterview en gezelligheid.

Frouwke, we hopen dat je nog eens aan ons denkt wanneer je je wijntje drinkt uit het speciale LEGiO-run wijnglas!

Denkt u bij het lezen van dit bericht, dat u graag onderdeel van het LEGiO-run team wil worden? Geef u dan op als vrijwilliger! Mailen kan naar info@legiorun.nl. Volg ons via www.legiorun.nl en mis niets.

#LEGiO-run #hardlopen #grootegast #6april2019 #frouwke

Inschrijven nieuwsbrief LEGiO-run

Klik hier voor onze laatste nieuwsbrief. Wil je geen nieuws missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.