Nieuws 2019

GEZOCHT: CREATIEF COMMUNICATIETALENT VOOR LEGIO-RUN!

Heeft o.a. Twitter, Facebook en Instagram geen geheimen voor je? Weet jij hoe je onze doelgroep optimaal kan bereiken? Ontgaat je niets en ben je scherp in al je teksten? Heb je zin in gezellige vergaderingen? Wil jij je inzetten om het hardloopevent van Grootegast e.o. te organiseren?

Dan zoeken wij jou! 

Je belangrijkste taken zijn:
– Actief social media bijhouden
– Nieuwsbrieven opstellen en versturen

Ben jij de persoon die wij zoeken? Stuur een berichtje naar info@legiorun.nl en wij nemen snel contact met je op.

#legiorun #hardlopen #grootegast #vrijwilliger #student #communicatie #socialemedia

ALWIN HEIJTING EN CHRISTIEN KONING WINNEN 10km

Een zeer geslaagde vierde editie van de LEGiO-run in Grootegast is prooi geworden voor Alwin Heijting uit Erm bij de mannen in 32:48 en Christien Koning uit Groningen met 42:38 bij de vrouwen. 

Op de tweede plaats bij de mannen Erik Driessen uit Vollenhove noteerde een mooie 33:10, gevolgd door Maurice Smit uit Delfzijl in 34:31. Maurice Smit, vorig jaar de winnaar in Grootegast leek ook niet tevreden. Bij de vrouwen op de tweede plaats Lydia Doornbos 43:32 uit Appingedam in 43:32. Tine Zweers uit Grootegast noteerde onder veel gejuich de derde tijd in 44:04. De vrouwen waren daarnaast alle drie eerste in hun leeftijdscategorie. 

Lees het hele persbericht op www.legiorun.nl/alwin-heijting-en-christien-koning/

Inschrijven op 6 april vanaf 11:30 uur

Vanaf 11:30 uur tot een half uur voor aanvang van desbetreffende wedstrijd kan jij je nog inschrijven.

Nieuwe categorie tm 12 jaar 

Nieuw dit jaar bij de 5 km is een categorie voor deelnemers tot en met 12 jaar. Deze categorie is herkenbaar aan oranje startnummers. Ze starten in een vak vlak achter de andere 5 km lopers en starten ook om 15:30 uur. Zodra de andere 5 km lopers daadwerkelijk weg zijn, dan starten ook de jongere lopers. Als jij in de categorie boven 13 jaar zit, maar wel graag wil meelopen met een deelnemer tot en met 12 jaar, dat is geen enkel probleem! Jij schuift dan gewoon een startvak naar achteren.

Met deze extra categorie kunnen wij jong talent belonen! Deelnemers tot en met 12 jaar krijgen dit jaar voor het eerst een mooi podium en dat doen wij bij de jongens als meisjes. Bijkomend voordeel is dat wij met de toevoeging van dit startvak proberen te voorkomen dat jonge kinderen in de verdrukking komen in de grote menigte van 5 km lopers.

Leerlingen Woldborg bouwen duurzaam mee aan de LEGiO-run

De leerlingen van de Woldborg in Grootegast hebben hun creatieve talent laten zien in de voorbereiding voor de LEGiO-run die op 6 april 2019 gehouden wordt.

Klik hier om alles te lezen over deze mooie samenwerking.

Clienten Zonnehuis maken levensgrote Noppie

De LEGiO-run is meer dan alleen een hardloopwedstrijd. Honderden mensen staan aan de start. Maar de LEGiO-run wil met side-events nog meer mensen in beweging krijgen. Afgelopen weken zijn de cliënten van het activiteitencentrum van het Zonnehuis in Zuidhorn druk bezig geweest met een van de side-events. De cliënten hebben Noppie, de mascotte van de LEGiO-run, van papier maché is gemaakt voor de wedstrijddag op 6 april 2019.

Het is niet de eerste keer dat het activiteitencentrum van het Zonnehuis benaderd is om creaties van papier maché te maken. Trijnie Sijbring vertelt: ‘Vorig jaar werden we benaderd door toneelvereniging Rederijkers Langewold om theaterstukken te maken voor hun 100 jarig jubileum. De cliënten hebben toen onder andere een prachtig varken met organische vormen gemaakt van papier maché. We vonden het fantastisch dat de door ons gemaakte creaties voor iedereen te zien waren.’

Klik hier om het hele bericht te lezen. 

Daily mile gestart op 3 basisscholen in aanloop LEGiO-run

Dinsdag 26 februari zijn er drie basisscholen gestart met de Daily Mile in aanloop naar de LEGiO-run op 6 april in Grootegast. Dinsdagochtend heeft Danielle Bekkering van HANNN en Tine Zweers namens de LEGiO-run het startschot gegeven bij de Groene Borg in Kornhorn, SWS de Aquarel in Sebaldeburen en de Jan Kuipersschool in Grootegast. Lees hier alles.

LEGiO-run doet mee met Rabobank Clubkas Campagne

De Rabobank Clubkas Campagne gaat weer van start!

Dit jaar doet de LEGiO-run ook mee!

Heb jij ook een enveloppe gekregen met daarin deze brief*?

Ga dan naar www.clubkascampagne.nl/nwg/clubkascampagne en geef twee stemmen aan de LEGiO-run.

De Clubkas Campagne is een prachtige kans om jaarlijks een maatschappelijk doel te realiseren in de regio. Daarmee geeft de Rabobank invulling aan hun coöperatieve gedachte: een bank van en voor leden.

Stemmen kan van 9 t/m 28 februari 2019!

 


* Alleen wanneer je lid bent van de Rabobank dan krijg je de brief. Heb jij bijvoorbeeld wel een rekening, maar geen brief? Dan ben je waarschijnlijk nog geen lid. Wil je wel lid worden, zodat je volgend jaar wel kan stemmen? Klik dan hier, zodat je het op de website van de Rabobank kan regelen.

LEGiO-run 2019, op naar 1000 lopers!

Zaterdag 6 april loopt Grootegast weer warm voor de LEGiO-run.

Dan wordt voor de vierde keer de LEGiO-run gelopen door mooi Grootegast. Met 864 hardlopers tijdens de laatste editie in 2018, timmert het loopevenement stevig aan de weg richting de magische grens van duizend deelnemers.

De organisatie van de LEGiO-run zet er vol op in om aan dit aantal te komen in 2019. Dit kan alleen tot stand komen met de bijdrages van al onze vrijwilligers, lopers en sponsoren. Lees hier alles over de plannen.

© Foto gemaakt bij Hoofdsponsor Amysoft uit Leek door Erik Veenstra, Media Totaal.

Winnaars vrijkaarten Donar – Leiden

De winnaars van de vrijkaarten voor de topper Donar – Leiden op 7 maart zijn bekend.

Sjouke Brandsma
Alie Klei
Bram Wimmenhove
Sietze Huizenga 

Marita Bos
Wiesje Elsinga
Marieke Holtrop
Matthias Schotanus

Gefeliciteerd! Jullie hebben allemaal persoonlijk een mail hebben ontvangen met daarin de informatie. Wij ontvangen graag een bevestiging.

Nogmaals dank Energy Valley Topclub voor het beschikbaar stellen. Veel plezier alvast bij Donar!

Hardloopclinics

In aanloop naar de vierde editie van de LEGiO-run op 6 april 2019 geeft Sport Loads (sportschool Grootegast) hardlooptrainingen om lopers zo goed mogelijk voor te bereiden. Sport Loads Grootegast start vanaf woensdag 16 januari met wekelijkse hardlooptrainingen van 19:00 – 20:00 uur. Aansluiten op een later tijdstip kan ook.

Klik hier voor meer informatie. 

Haken en breien gestart

Voor de LEGiO-run haken en breien creatievelingen op twee verschillende plekken in Grootegast. Ze maken een deken in lego-stijl voor op de route op 6 april.

Handwerkcafé Bibliotheek Grootegast biedt u op maandagmiddag* een creatieve, gezellig middag van 14:00 – 16:00 uur. De Bibliotheek zit aan Marktplein 11.
– Het Hobbycafé bij de Bundelshop in Grootegast  biedt u op woensdagochtend** een creatieve, gezellig ochtend van 10:00 – 12:00 uur. De Bundelshop zit aan Marktplein 3, vanaf 26 februari op Hoofdstraat 109.

Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er gezamenlijk gebreid en gehaakt. Jong of oud, iedereen die van handwerken houdt is welkom. Door samen bezig te zijn bent u even gezellig de deur uit en bouwt u letterlijk mee aan iets moois voor de LEGiO-run in Grootegast. U mag ook bij beide aanhaken!

Deze materialen worden mede mogelijk gemaakt door de Variatiekraam, gevestigd in de Bundelshop te Grootegast. U mag uiteraard ook uw eigen materialen meenemen.

Klik hier voor meer informatie.

Komt u 6 april het eindresultaat bekijken op de route van de LEGiO-run?

Inschrijvingen 1 december open

Inschrijvingen LEGiO-run 2019 Grootegast open op 1 december

GROOTEGAST – NOVEMBER 2018

De LEGiO-run maakt zich op voor de vierde editie op zaterdag 6 april 2019. Op 1 december 2018 gaan om 12:00 de voor-inschrijvingen open.

De LEGiO-run is hét hardloopevent van Grootegast en omstreken met LEGO als thema. Op het programma staat een wedstrijdloop van10km en een recreatieve funrun (1km) en 5km. Doe je mee aan de 10 kilometer, dan doe je automatisch mee aan de wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Nederland. Je betaalt hier niet extra voor en iedereen kan zich hiervoor inschrijven. Bij de wedstrijdloop zijn er prijzen per leeftijdscategorie en geslacht, deze staan beschreven op onze website. Bij de 5 kilometer stellen we alleen een premie beschikbaar bij het verbeteren van het parcoursrecord. Iedereen die zich van te voren inschrijft krijgt een mooi LEGiO-run startnummer met zijn/ haar naam er op en krijgt na afloop de mooie LEGiO-run medaille.

Dit jaar staan ook de side events weer op het programma. De side events zijn de randactiviteiten in aanloop naar de run. Door side events te organiseren betrekken we zoveel mogelijk mensen bij de LEGiO-run, ook diegene die niet op 6 april hardlopend aan de start kunnen staan. Volg ons op de website of op sociale media om op de hoogte te blijven van alles side events waarmee wij de saamhorigheid, leefbaarheid en gezelligheid willen vergroten.

De LEGiO-run heeft dit jaar als goed doel een lokale fietsroute voor op het Fietslabyrint van woonzorgcentrum Het Hooge Heem. Vorig jaar heeft Het Hooge Heem met de bijdrage van de LEGiO-run een Fietslabyrint aangeschaft waarmee ouderen virtueel in een omgeving kunnen fietsen. Er zijn al vele kilometers gefietst in allerlei plaatsen op de wereld. Een virtuele route door de dorpen in het Westerkwartier bestaat alleen nog niet. Hoe mooi zou het zijn als de ouderen in Het Hooge Heem, net als de lopers van de LEGiO-run, kunnen genieten van de mooie omgeving in het Westerkwartier?

Wij vinden het spannend om hardop te zeggen, maar wij hopen dat er deze editie 1000 lopers aan de start staan. Genoeg redenen dus voor hardlopers om zich in te schrijven. Vanaf 1 december 2018 kun jij je via www.legiorun.nl inschrijven voor één van de afstanden. Voorinschrijven is mogelijk tot 14 maart 2019 12:00 uur. Voor €3 doe je mee aan de Funrun en voor €9 loop je de 5 of 10 kilometer. Wees er vroeg bij en maak kans op kaarten voor Donar – Leiden, aangeboden door Energy Valley Top Club!

#legiorun #grootegast #hardlopen #evtc #donar #hethoogeheem #fietslabyrint #westerkwartier #loopcircuitNoordNederland #inschrijven

Frouwke neemt afscheid

Op 6 april 2019 is de LEGiO-run in Grootegast en dus start het bestuur traditiegetrouw haar bestuursvergaderingen in oktober. De eerste vergadering dit jaar was echter anders dan anders, het was zonder Frouwke van der Naalt.

Frouwke heeft de afgelopen jaren met veel enthousiasme bij de start van LEGiO-run gestaan. Dit jaar heeft ze ervoor gekozen om haar enthousiasme en kwaliteiten in te zetten bij haar rol bij het bestuur van FC Grootegast. Frouwke: ‘Ik vind het heel jammer, maar de LEGiO-run is niet te combineren met de bestuursfunctie bij FC Grootegast. Ik ben nu al bijna geen avond thuis.’ Frouwke is naast haar bestuursfunctie bij FC Grootegast een zeer actieve vrijwilliger. Ze zingt bij popkoor DUW, ze collecteert voor de dierenbescherming, breit er op los bij de (alternatieve) brei-club van Grootegast en organiseert de garageverkoop in Grootegast. ‘Naast al mijn vrijwilligerswerk ben ik ook moeder en vrouw. Ik hoop nu af en toe ook een avond op de bank te kunnen zitten.’ Frouwke bedankt het bestuur van de LEGiO-run voor de fijne samenwerking, maar vooral ook alle vrijwilligers voor hun inzet.

Tijdens een zeer gezellig afscheidsetentje met het vaste team hebben wij haar bedankt voor haar fantastische inzet, haar kritische blik, haar helicopterview en gezelligheid.

Frouwke, we hopen dat je nog eens aan ons denkt wanneer je je wijntje drinkt uit het speciale LEGiO-run wijnglas!

Denkt u bij het lezen van dit bericht, dat u graag onderdeel van het LEGiO-run team wil worden? Geef u dan op als vrijwilliger! Mailen kan naar info@legiorun.nl. Volg ons via www.legiorun.nl en mis niets.

#LEGiO-run #hardlopen #grootegast #6april2019 #frouwke

 

Inschrijven nieuwsbrief LEGiO-run

Klik hier voor onze laatste nieuwsbrief. Wil je geen nieuws missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.