Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de aankomende editie van de LEGiO-run die op 6 april gehouden wordt? Hieronder lees je het antwoord op veelgestelde vragen:

Ik ben vergeten mezelf in te schrijven tijdens de voorinschrijving, kan ik me op de dag zelf nog inschrijven?
Jazeker, dat kan! Onze vrijwilligers zitten vanaf 11:30 voor je klaar. Je krijgt alleen niet een startnummer met je naam er op, maar een algemeen startnummer.

Vanaf wanneer kan ik mijn startbewijs ophalen?
Vanaf vrijdag 29 maart tot en met 5 april kan je tijdens kantooruren je startnummer + eventueel shirt afhalen bij Installatiebedrijf P. Buist aan de Rondweg 13 in Grootegast. De openingstijden zijn:
Zaterdag 9.00 – 12.00 uur & ’s middags gesloten.
Maandag ’s morgens gesloten & 13.00 – 17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 09.00 – 12.00 uur & 13.00 – 17.30 uur

Het lukt me niet om mijn startbewijs bij Installatiebedrijf P. Buist in Grootegast op te halen. Kan ik mijn startbewijs ook op de wedstrijddag zelf ophalen?
Je startbewijs afhalen kan ook op de wedstrijddag bij onze inschrijfruimte op het Marktplein 9 (grenzend aan Hoofdstraat 97) in Grootegast. Ga dan naar de tafel “afhalen startnummer”. Dit kan tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd die je loopt.

Ik heb me ingeschreven tijdens de voorinschrijving maar ben helaas verhinderd. Kan mijn inschrijving nog geannuleerd worden?
Helaas is annuleren niet meer mogelijk, zie ook onze algemene voorwaarden.

Wel kun je het startnummer over laten zetten op de wedstrijddag. Diegene die met jouw startnummer wil lopen, kan zich op 6 april vanaf 11:30 melden in de inschrijfruimte op het Marktplein in Grootegast. Diegene heeft drie opties:
1) Hardlopen met jouw startnummer waar jouw naam en gekozen afstand op staat. Er hoeft verder niets geregeld te worden. Behalve dat diegene het startnummer moet ophalen en moet gaan lopen.
2) Hardlopen met je eigen startnummer en dus naam op het startnummer op de door jullie gekozen afstand. Wil je wel je eigen gegevens in het systeem hebben? Dan moet je naar de inschrijfruimte gaan en daar vragen of de gegevens aangepast kunnen worden. De juiste leeftijd en naam kunnen dan geregistreerd worden. Bij uitslagen.nl zijn dan juiste gegevens vastgelegd.
3) Het startnummer wisselen voor €3. Je kan dan op de wedstrijddag je startnummer afhalen bij “afhalen startnummers” en dan naar “inschrijven gaan”. Diegene krijgt dan een blanco startnummer (zonder naam) en laat zijn/ haar gegevens noteren voor de afstand die diegene wil lopen.

Ik heb de voorgaande editie(s) ook meegedaan met de LEGiO-run. Is alles hetzelfde als de vorige keer, of zijn er veranderingen?
Dit jaar is er een kleine wijziging bij de 5 km; er komt een extra categorie bij. Dit hebben wij gedaan omdat vorig jaar er bijna kinderen omver gelopen werden in de grote menigte van 5km lopers. We hebben dit jaar een categorie tot en met 12 (oranje startnummers) & ouder dan 13 (gele startnummers). Tot en met 12 jaar krijgen via de voorinschrijving een oranje startnummer. Iedereen boven de 13 jaar heeft een geel startnummer. Bij de daginschrijvingen krijgen de kinderen tot en met de 12 jaar een oranje sticker op het startnummer. Stel dat iemand van de 5km is ouder dan 13 en wil graag met iemand lopen die onder de 13 is. Dat kan! Zij kunnen gewoon bij de oranje startnummers in het vak staan, dat is iets verder naar achteren. Ze vertrekken pas zodra de grote groep vooraan vertrokken is.

Ik ben geen gevorderde hardloper/ik heb een blessure en loop dus niet snel maar wil wel graag meedoen. Is er een maximale tijdslimiet aan de wedstrijd verbonden?
Er zit geen tijdslimiet aan de wedstrijden. Wel is het zo dat wij de prijsuitreiking van de top 3 snel na afloop van de wedstrijd gaan doen.

Is het nog mogelijk om mijn afstand te wijzigen?

Heb jij je ingeschreven voor de LEGiO-run maar wil je toch graag een andere afstand lopen? Dat kan! Kom op de wedstrijddag naar onze inschrijfruimte en ga indien nodig naar de afhaalbalie om je startnummer op te halen. Met je startnummer kan je dan naar de inschrijfbalie en dan kan het startnummer omgeruild worden naar de gewenste afstand. De inschrijvers passen je gegevens in het systeem aan en je krijgt het juiste startnummer voor de juiste afstand. De kosten voor het nieuwe startnummer zijn wel €3. Let op dat je niet met je 5km startnummer de 10km gaat lopen. Dan komt je uitslag niet goed in de uitslagen te staan!

Mijn startnummer is kwijtgeraakt! Wat nu? 

Heb jij je startnummer al opgehaald, maar ben je hem ineens toch kwijt geraakt? Kom dan op de wedstrijddag dag naar de inschrijfruimte en vraag daar om een nieuw startnummer. Onze vrijwilligers koppelen dan de juiste gegevens aan je nieuwe startnummer. De kosten voor het nieuwe startnummer zijn €3. 

Ik heb een jas/tas mee, kan ik deze ergens kwijt?

Tassen en kleding kun je afgeven bij de kledingopslag. Je dient dit wel in een tas aan te leveren, neem aub een tas mee! Bij afgifte van je spullen krijg je een papieren nummer. Op vertoon van dit nummer ontvang je na afloop je spullen. Gebruik van de kleding-opslag is geheel op eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal of vernieling.

Is er een warming-up?

Alleen bij de funrun is een warming-up. De afgelopen jaren is gebleken dat deelnemers van de 5 km en 10 km liever hun eigen warming-up doen.

Is er een water- en fruitpost aanwezig?

Onder de partytent op de Hoofdstraat is onze water- en fruitpost. Vanuit de watertank van Hoofdsponsor Amysoft Watersystems krijgen de lopers water aangeboden. De 10km lopers passeren een waterpost bij 1,5km, 5km en 10km. De 5km lopers bij 1,5km en 5km.

Ik ben sponsor en heb een code gekregen. Kan ik deze nog gebruiken op de wedstrijddag?

Het is niet meer mogelijk om op 6 april de code te gebruiken. Deze was alleen te gebruiken bij voor-inschrijvingen zoals vermeld.

Is er prijzengeld?

Lees alles over het prijzengeld op www.legiorun.nl/prijzengeld/.

Waar kan ik parkeren?

Vanaf de afritten van de snelweg staat de LEGiO-run met routeborden aangegeven. Bij aankomst in Grootegast kun je de borden en instructies van de verkeersregelaars volgen naar de parkeerplaatsen. Vanaf de parkeerplaats wordt jij richting het Marktplein gestuurd met borden. Het Marktplein grenst aan Hoofdstraat 97, dit is tegenover het gemeentehuis. De Hoofdstraat is op de wedstrijddag de hele dag afgesloten voor verkeer, aan weerskanten staan daarom dranghekken en verkeersregelaars. 

daginschrijving informatie