Verslag 2017

LEGiO-run 2017 knalt met vier parcoursrecords

Grootegast, 8 april 2017

Een knallende 2e editie van de LEGiO-run, met veel records. Naast maar liefst vier nieuwe parcoursrecords, was er een recordaantal deelnemers. In totaal waren er 764 deelnemers verdeeld over de afstanden.

Om 13:30 uur gaf wethouder Elly Pastoor het startschot voor de 10km, de wedstrijdloop. Aan de start stond een mooi en sterk deelnemersveld. Het deelnemersveld liep door de mooie natuur van Grootegast, door tuincentrum Drint en via de Legolaan.  In het laatste stuk werd duidelijk wie zich de winnaar mocht nomen. Edwin Slijkhuis (1987) uit Groningen is de winnaar, hij liep een mooie tijd van 32:10 minuten.

Bij de dames ging de strijd tussen Immy Auck Kersbergen en Ana Sofia Kukutschka. De strijd werd uiteindelijk gewonnen door Immy Auck Kersbergen (1987) uit Wommels in een hele mooie tijd van 37:59. Alle uitslagen van de 10 kilometer staan op www.legiorun.nl.

Om 15:00 uur gaf burgemeester Ard van der Tuuk het startschot voor de 5km. Van der Tuuk werd door speaker Henk Hagedoorn uitgedaagd; “als u zich zo goed voelt, dan kunt u ook nog wel de 5km lopen”. Onze burgemeester gaf antwoord door te starten aan de 5 kilometer, daarmee waren er 16 lopers die zowel de 10km als de 5km hebben gelopen.

De strijd op de 5km bij de mannen werd gewonnen door Nick Marsman (1997) uit Ommen in 15:21. Een heel scherp parcoursrecord, maar ook een persoonlijk record. Nick Marsman, leek lange tijd niet af te stevenen op de winst, maar door een fantastische eindsprint was de overwinning voor hem.

Bij de dames was er een supermooie en spannende race. Bij tuincentrum Drint, op ongeveer 3,5 kilometer liepen er nog drie dames samen, daarna was er de strijd tussen Esther de Boer en Lydia Doornbos. Lydia Doornbos leek af te stevenen op de winst, maar voor de laatste bocht zette Esther de Boer (1988) uit Groningen de eindsprint in waarmee zij de winnaar werd in een parcoursrecord van 20:23.

Voorafgaand aan de 10km en 5km was de funrun. Na de leuke warming-up gaf toernooidirecteur Frony Babois het startschot. De funrun is een run voor iedereen, moeder met een baby in de draagzak, kindjes in een rolstoel, cliënten van een woongroep. De funrun is er om mensen te enthousiasmeren voor het hardlopen. Alle deelnemers zijn winnaars en ontvingen na afloop een leuke goodiebag met onder andere een medaille.

Naast de geldprijzen bij de 10km zijn er extra prijzen beschikbaar gesteld door Amysoft, Excluvin en hotel Aduard. Leuk om te vermelden is dat Nick Marsman, de winnaar van de 5km, direct zijn prijs heeft verzilverd. Hij is na afloop vanuit Grootegast naar Aduard gegaan voor een heerlijk diner en heeft daar genoten van zijn nachtrust in het hotel.

De LEGiO-run organisatie kijkt tevreden terug en bedankt alle lopers, vrijwilligers, sponsoren en inwoners van Grootegast voor het mede mogelijk maken van een knallende tweede editie.